Крутая Колка

Латвия, 2011г., 93 хв

Рэжысёр

Юрис Пошкус

Колка – рыбацкая вёсачка на беразе Балтыйскага мора. У ёй жывуць тры сябра. Ім амаль па трыццаць, але яны па-ранейшаму праводзяць дні за куфлем піва і б'юцца з хлопцамі з суседняй вёскі. Адзін з іх, Анджа, збіраецца ажаніцца. І час здаецца бясконцым, яго хопіць на ўсё: і на вяселле, і на вячоркі з сябрамі, і на тое, каб наладзіць ўласнае жыццё. Але раптоўны прыезд старэйшага брата Анджы Гвіда змяняе жыццё пасёлка, і цяпер усё вырашаюць пачуццё ўласнай годнасці, гонар і прага кахання.

ЎЗНАГАРОДЫ
Латвийский национальный кинофестиваль – Призы в номинациях «Лучшая актриса», «Лучший монтаж», «Лучшая мужская роль второго плана» (2012)
Гран-при Санкт-Петербургского международного кинофестиваля (2012)
ПРА РЭЖЫСЁРА

Юрис Пошкус

Режиссер и сценарист. Родился в 1959 году в Латвии. Изучал английский язык и литературу в Рижском университете и кинопроизводство в Калифорнийском институте искусств.  Занимался журналистикой, увлекался новыми методами театрального искусства, а также работал на латвийском радио. В 1998 году создал в Риге кинокомпанию FA Filma.  До того, как заняться съемками игрового кино, выпустил целый ряд документальных фильмов, отмеченных наградами на различных кинофестивалях.

Абраная фільмаграфія

2011 «Крутая Колка»

2007 «Монотонность»